تهدید فوری علیه نفت

آنچه معامله گران نفتی را درگیر کرده است این است که وقوع ناگهانی جنگ در اسرائیل می‌تواند چه تاثیری بر صادرات نفت ایران و بازارهای معاملاتی بگذارد و اساسا آیا این درگیری به بقیه منطقه هم گسترش می‌یابد؟

در حال حاضر معامله گران نفت خام انتظار افزایش شدید قیمت را ندارند چرا که هیچ تهدید فوری عرضه نفت را تهدید نمی‌کند. با این حال، همه نگاه‌ها به سمت ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت و حامی اصلی گروه حماس است.

آنچه باعث نگرانی صنعت نفت خواهد شد بستن تنگه هرمز در صورت وقوع حمله ای تلافی جویانه علی ایران است که این شریان حیاتی کشتیرانی بسته شود.

از سوی دیگر، این احتمال نیز وجود دارد که ایالات متحده بخواهد مجددا جریان صادرات نفت ایران را به نحوی سرکوب کند.

بنیانگذار شرکت سرمایه اندوراند در پی درگیری اسرائیل و حماس بیان داشتند که «بعید است در کوتاه مدت این تناقشات بر عرضه نفت تاثیر بگذارد. اما در نهایت می‌تواند بر عرضه و قیمت‌ها تأثیر بگذارد.»

این حمله دقیقا در روزهایی در حال انجام است که ۵۰ سال از تحریم نفتی اعراب می‌گذرد، یعنی زمانی که عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان اوپک به دنبال «جنگ یوم کیپور» در سال ۱۹۷۳ جریان‌های نفتی به غرب را متوقف کردند.

هیچ کس انتظار ندارد که ریاض، که در حال مذاکره با واشنگتن بر سر عادی سازی روابط با اسرائیل است، بخاطر همبستگی با فلسطینی‌ها شیرهای نفتی خود را به روی خریداران ببندد. در بدترین حالت، این درگیری ممکن است مذاکرات عادی‌سازی بین ریاض و اسرائیل را از مسیر خود خارج کند و تا حدی جلوی عرضه مضاعف نفت عربستان را بگیرد.

 وزیر انرژی امارات در ریاض به خبرنگاران گفت: «ما درگیر سیاست نمی‌شویم. ما بر اساس عرضه و تقاضا عمل می‌کنیم و کاری نداریم که کشورها چه کار می‌کنند.»

ایران نیز که به نوبه خود یکی از اعضای اوپک است، حمایت خود را از حمله فلسطینی‌ها اعلام کرده است.

مک‌نالی گفت که اگر اسرائیل بخواهد با ضربه‌زدن به زیرساخت‌های ایران پاسخ دهد، آن وقت خواهد بود که «به دلیل خطر احتمال ایجاد اختلال [در عرضه نفت]، قیمت‌های نفت خام هم فورا افزایشی خواهد شد».

از طرف دیگر،‌ در شرایط فعلی نفت ایران برای بازارهای جهانی اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است چرا که عرضه محموله‌های نفتی ایران به بالاترین حد خود در پنج سال اخیر رسیده است. این امر با همراهی ضمنی واشنگتن همراه بوده است چرا که دو طرف درگیر نوعی دیپلماسی برای ایجاد مجدد محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای تهران هستند.

حمله حماس علیه اسرائیل و اعلام جنگ متقابل اسرائیل علیه حماس می‌تواند دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را در مسیری قرار دهد که مجبور شود با صادرات محموله‌های نفتی ایران به چین برخوردی قهری‌تر داشته باشد.

آقای اندوراند گفت: «فکر می‌کنم این تحولات منجر به اجرای قوی‌تر تحریم‌ها علیه ایران شود، بنابراین عرضه نفت ایران در آینده کمتر خواهد شد. آن وقت است که هیچ کس نمی‌داند که اثر دومینووار آن در منطقه چه خواهد بود؟»

 

کالای پیمانکاری | مازاد پروژه | صنعت پیمانکاری | شکت اندیشه صنعت مهرزاد اولین سایت مرجع فروش انواع کالای پیمانکاری و مازاد پروژه نو و استوک ویژه کلیه پیمانکاران در ایران

  • کلید واژگان
  • کالای-صنعتی-مازاد پروژه-پیمان-پیمانکاری-ایران-صادرات-کالای-پیمانکاری-ایران-اتاق-بازرگانی-ایران-صادرات-کشورهای-حاشیه-خلیج-فارس-جنس-دست-دوم-شرکت-گاز-اندیشه-صنعت

نظرات کاربران

یرای ثبت نظر وارد شوید